Annorlunda resor världen över

Hyr en egen vinkällare

Vi har en vinkällare i Nemesnádudvar sedan 2003 och ordnar varje år gruppresor dit och nu kan vi även erbjuda dig att hyra vår vinkällare. Vi har 2 sovrum med vardera 2 bäddar samt en bäddsoffa i vardagsrummet med 2 bäddar samt en sovalkov bakom draperi med 1 bädd. Pris från 650:- per natt för 2 personer (frukost ingår ej).

Se mer information och bilder nedan.

Gör en förfrågan

Om Nemesnádudvar

1724 uppstod en religiös konflikt i Schwaben numera sydvästra Tyskland som då tillhörde Österrike – Ungern. (Europas största land någonsin t o m större än Romarriket). Personer därifrån tvångsförflyttades till Pustan med löften om stora möjligheter att göra sig rika.

Egentligen var man intresserade av att lösa konflikten i Schwaben samt att få personer bosatta på Pustan då Nomaderna som bodde där inte var till någon nytta i försvaret mot Turkarna som var det stora hotet. Dom struntade i om det var Ungern eller Turkiet som styrde så de levde sitt eget liv.

För att göra folket till viljes fick alla som flyttades tillgång till mark utöver mark för att bygga sitt hus (c:a halv fotbollsplan = ½ tunnland). Dessutom fick man tillstånd att tillverka sprit och vin för eget behov. Tre byar blev alltså helt unika i världen med ett stort antal vinkällare med från början bara ett hål in i berget (sanden).

Hajos med 1 200 källare, Nemesnádudvar med 800 vinkällare med 2 000 ivånare och Császártöltés med c:a 500 källare. Byarna ligger ungefär 1 mil från varandra. Tillståndet att göra sprit skulle tas bort i och med inträdet i EU 2004 men där gick gränsen. Det blev som med det svenska snuset ett undantag.

Vi har en vinkällare i Nemesnádudvar sedan 2003 och ordnar varje år gruppresor dit och nu kan vi även erbjuda dig att hyra vår vinkällare.

Vi har 2 sovrum med vardera 2 bäddar samt en bäddsoffa i vardagsrummet med 2 bäddar samt en sovalkov bakom draperi med 1 bädd.

Kostnad

  • 650:- /natt 2 personer (frukost ingår ej).
  • 100:- /natt/person tillägg för ytterligare personer.
  • 60:- /person frukost (2 000:-  Forinter betalas på plats om så önskas)
  • Sänglakan, handdukar ingår.
  • Parkering utanför källaren ingår.
  • Kök med spis, kyl och frys.

Öppna första bilden och ta sedan en virtuell vandring genom vår Vinkällare med hjälp av pilarna.